Köftesi ( Soslu) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ince köftelik bulgur
- 1 1yemek kasıgı un
- 1 yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 bardak kadar sıcak su
- 2-3 kaşık un
- 1 kaşık domates salçası
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kuru reyhan
- 1yumurtaısanınca yogurulur
- 1 çorba kaşığı domates püresi
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- Yarım çorba kaşığı biber salçası
- 3-4 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- Biraz tuz
- 1 tatlı kaşığı nar ekşisi ( isteğe bağlı)
- İnce kıyılmış maydanoz
.Önceliklebir yogurma kabınaye ince bulgur, ve tuzumuzu koyalım, kaşıkla bir karıştırıp, üzerini hafif geçecek kadar sıcak su ilave edip tekrar karıştırıp ı kapatalım ve 5 dk. Kendi halinde demlenmesi için bırakalım. bulguru kaba alıp üzerine unu, kimyon.tuz,karabıber reyhan,ilave edip iyice özleşene kadar arada ılık su ilave ederek yoğuralım.Köfteleri yoğururken kaseye su alaım elımızı batıralım parmakla cukur edelımBir tepsinin dibini hafif unlayalım ve köfteden fındık büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım ve cukur edelım
sosu hazırlamak için
bir tavaya biraz sıvı yağ ekleyip rendelenmiş sarımsakları yakmadan hafif kavuralım.Daha sonra domates püresi, salçaları ekleyip biraz daha kavuralım kaynayınca baharatları, tuzunu ve istenirse nar ekşisini ilave edip karıştırıp kapatalım sosumuz hazır.Sıra geldi köfteleri haşlamaya. Tencereye suyu kaynayınca içine tuz atıp 5 dakika haşlayalım ve süzgece alalım.
- Suyu süzüldükten servis tabağına alalım ve üzerine ısıttığımız sosu her yerine gelecek şekilde dökelim ve ince kıyılmış maydanozu serpip sıcak olacak servis yapalım. Afıyet olsun
- https.//belguzaranne.blogspot.com
0 yorum:
Yorum Gönder