18 Ocak 2018 Perşembe

PORTAKALLİ IRMIK TATLISI


Portakallı  ırmık tatlısı

PORTAKALLI   IRMIK TATLISI

Portakallı kısım için:

  • 2 su bardağı portakal suyu
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı mısır nişastası
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • Minik minik doğranmış portakal kabukları
İrmikli kısım için:
  • Yarım litre süt
  • 1 kahve fincanı toz şeker
  • 1 kahve fincanı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 kahve fincanı hindistan cevizi

Portakallı  IRMIK TATLISI

  1. Önce portakallı kısmı yapıyoruz.
  2. Bunun için vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye alıp ocakta kıvam alana kadar karıştırarak pişiriyoruz.
  3. Pişen muhallebimizi ocaktan alıp vanilyasını ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
  4. Kalıbımızı su ile ıslatıp fazla suyu döküyoruz.
  5. Muhallebimizi ıslatmış olduğumuz kalıba döküyoruz ve oda ısısında soğuması için bir kenara alıyoruz.
  6. İyice soğuduktan sonra irmikli kısmı yapmaya başlıyoruz.
  7. Diğer taraftan irmikli muhallebimiz için de yine vanilya hariç tüm malzemeleri ocağa alıp kıvam alana kadar karıştırarak pişiriyoruz.
  8. Pişen muhallebiyi ocaktan alıp vanilyasını ekliyoruz ve iyice karıştırıyoruz.
  9. 5 dakika kadar ara ara karıştırarak ilk sıcaklığının çıkmasını bekliyoruz.
  10. Şimdi soğuyan portakallı kısmın üzerine irmikli harcımızı bir kaşık yardımıyla düzgünce koyup, bir spatula yardımıyla düzeltiyoruz.
  11. Tamamen soğuyan tatlımızı dolaba alıp kalıptan çıkarmak için bir gece bekletiyoruz.
  12. 1 gün sonra tatlımızı servis edeceğimiz bir tabağa ters çeviriyoruz ve dilimleyin








    Bu tarifi yaptınız mı? Fotoğraflarını gönderin.

    0 yorum:

    gönlümden geçenlere bakın

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    bannerımı alırmısınız?


    p>”"

    gönlümden geçenler

    gönlümden geçenler