PORTAKALLI IRMIK TATLISI
Portakallı kısım için:- 2 su bardağı portakal suyu
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı mısır nişastası
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- Minik minik doğranmış portakal kabukları
- Yarım litre süt
- 1 kahve fincanı toz şeker
- 1 kahve fincanı irmik
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 kahve fincanı hindistan cevizi
Portakallı IRMIK TATLISI
- Önce portakallı kısmı yapıyoruz.
- Bunun için vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye alıp ocakta kıvam alana kadar karıştırarak pişiriyoruz.
- Pişen muhallebimizi ocaktan alıp vanilyasını ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
- Kalıbımızı su ile ıslatıp fazla suyu döküyoruz.
- Muhallebimizi ıslatmış olduğumuz kalıba döküyoruz ve oda ısısında soğuması için bir kenara alıyoruz.
- İyice soğuduktan sonra irmikli kısmı yapmaya başlıyoruz.
- Diğer taraftan irmikli muhallebimiz için de yine vanilya hariç tüm malzemeleri ocağa alıp kıvam alana kadar karıştırarak pişiriyoruz.
- Pişen muhallebiyi ocaktan alıp vanilyasını ekliyoruz ve iyice karıştırıyoruz.
- 5 dakika kadar ara ara karıştırarak ilk sıcaklığının çıkmasını bekliyoruz.
- Şimdi soğuyan portakallı kısmın üzerine irmikli harcımızı bir kaşık yardımıyla düzgünce koyup, bir spatula yardımıyla düzeltiyoruz.
- Tamamen soğuyan tatlımızı dolaba alıp kalıptan çıkarmak için bir gece bekletiyoruz.
- 1 gün sonra tatlımızı servis edeceğimiz bir tabağa ters çeviriyoruz ve dilimleyin
Bu tarifi yaptınız mı? Fotoğraflarını gönderin.
0 yorum:
Yorum Gönder