21 Ocak 2018 Pazar

KHACAPURİ(ALINTI


Basit ve hızlı khaçapuri

MALZEMELER:

    Kefir - 1 Cam
    Soda - 0.5 çay kaşığı (sirke ile söndürün)
    Tuz - 0.5 çay kaşığı
    Şeker - 0.5 çay kaşığı
    Un - 3 bardak (hamurda 2.5 su bardağı + hamur için 0.5 su bardağı)
    Curd - 200 Gram
    Sert peynir - 120-150 gram
    Sarımsak - 2 Diş
    Rafine yağ - 0,5 Cam (kızartma için)

Basit ve hızlı khaçapuri

YAPILIŞI:

    İstenen ürün sayısını ölçün. Test için, 2.5 bardak un aldım ve tablayı ve elleri serpmek için yaklaşık yarım bardak aldım. Başlayalım
    İlk önce, ham çayı kachapuri için hazırlayın. Bunu yapmak için kefirde tuz, şeker ve soda koyun, sirke ile gazoz söndürün ve çalkalayıcıyla karıştırın.
    Elde edilen unun bölümlerini dökün, hamur yoğunlaşıncaya kadar bir fırçayla çalışmayı bırakmayın.
    Una masaya geçirin, dik bir hamur yoğurun. Bir torbaya koyun veya bir gıda filmine sarın ve 15-20 dakika bırakın.
    Dolum için, sert bir peynir alın, rendeleyin. Yazlık peynir, bir tutam tuz, iki diş sarımsak ekleyin (basın yoluyla kaçırdım). Dolumunu iyice karıştır. Zor, kalın ve kuru olduğunu düşünebilirsiniz, ancak birkaç dakika sonra yoğun kokulu bir kitle göreceksiniz. Dolguyu 4 parçaya bölün.
    Hamuru 4 parçaya bölün. Her parçayı 5 mm kadar inceltin. Ve sonra modelleme için iki seçenek vardır: sıradan turta veya chebureks yapabilirsiniz. İkinci seçeneği beğendim. Dolguyu hamurun kenarına koyun, hafifçe dağıtın.
    Hamurun ikinci yarısı ile örtün, kenar sıkı bir şekilde göz kamaştırıldı. İçinde fazla hava olmadığına dikkat edin. Silahlar, bitmiş pattyayı sıkın ya da hafifçe rulo haline getirin.
    Kızartma tavasında yarım bardak yağ ilave edin, iki turta koyup kaba bir kabuğa gelene kadar kızartın.
    Diğer tarafta spatulalarla kızartın ve kızartın.
    Khaçapuri hazır! Kendine yardım et.

kaynak

"

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler