22 Ocak 2018 Pazartesi

KEREVIZ CORBASI



2 adet kereviz
3 adet havuç
1,5 litre su
3 kaşık un  veya krema
1 soğan 

1 adet patates
2 kaşık margarin
Tuz

Yağ hafifçe eritilir. İçine ince doğranmış soğan ilave edilir. Birkaç kez çevrilir. Üzerine yıkanmış ayıklanmış ve ufak ufak doğranmış kereviz ve havuçlar ilave edilir. 1-2 kez daha çevrilir. Üzerine hafifçe sulandırılmış, boza kıvamına getirilmiş un ilave edilir Ben krema kullandım. Bu şekilde de 1-2 defa çevrildikten sonra üzerine su ilave edilip yarım saat kadar pişirilir. Arzuya göre tuz konur.

Not: Kereviz sapları ayrılıp çorbanın pişmesine yakın ince ince doğranmış olarak ilave edilirse daha lezzetli olur. 

https.//belguzaranne.blogspot.com

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler