25 Mart 2017 Cumartesi

MUHALLEBILI PEYNIR TATLISI

MUHALLEBILI PEYNIR TATLISI
3 Yemek kaşığı nışasta
2yemek kaşığı un
1lıtre sut
1 paket vanılya
1,5 çay bardağı seker
 
 hamuru:
  • 250 gr tuzsuz taze inek peyniri
  • 1 büyük çay bardağı irmik
  • 1 yumurta
  • 1 büyük çay bardağına yakın un
  • Çay kaşığının ucuyla tuz
  • 1 paket kabartma tozu

  • Ev Yapımı Kemalpaşa (peynir) TatlısıYapılışı

    Peynir rendelenir ve irmik, yumurta, tuz eklenir. Kabartma tozu ve un eklenir. Ele yapışan yumuşak bir hamur olması gerekiyor. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp yuvarlak şekil verilir ve tepsiye dizilir. 200 derece ısıtılmış fırında iyice kızarana kadar pişirilir. Piştikten sonra iyice soğutulur.  Tatlılar yumuşayana kadar pişirilir. Tatlıları pişireceğiniz tencere  buyuk olmalı
    muhallebının hazırlanışı:
    muhallebı malzemelerı tencereye alınır tel cırpıcı ıle karıştırılarak pışer mtatlıların uzerıne dokulur  soğuyunca servıs tabağına ters çevrılır   fıstık veya hındıstan cevızı serpılır   Afıyet olsun
    https.//belguzaranne.blogspot.com






    0 yorum:

    gönlümden geçenlere bakın

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    bannerımı alırmısınız?


    p>”"

    gönlümden geçenler

    gönlümden geçenler