not.bız burak pastanesınde sıkma makınasında yaptık Teşekkurederız ızın verdıler
Ev Yapımı Tulumba Tatlısı
Malzemeler
- 2,5 su bardağı un
- 2 su bardağı su
- 1 çorba kaşığı toz şeker
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1 çorba kaşığı irmik
- 1 çorba kaşığı nişasta
- 1 fiske tuz
- 3 tane yumurta
- Kızartmak için
- 1 lt. sıvıyağ
- ŞERBETİ İÇİN:
- 3,5 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- 1 dilim limon
Ev Yapımı Tulumba Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır
- Önce şerbet malzemeleriyle koyu bir şerbet hazırlayın, soğumaya bırakın. Şerbet mutlaka kıvamlı olmalı. Aksi halde tatlılar yumuşar.
- Suyu, şekeri, tereyağı ve tuzu bir tencereye alıp kaynatın
- 2.5 su bardağı unu eleyip, kaynayan suya ilave edin.
- Tahta kaşıkla hızla karıştırın. Hamur toparlanınca 2 dakika kadar karıştırarak pişirin.
- Ocaktan alıp ılımaya bırakın.
- Ilıyan hamura yumurtaları teker teker kırıp yedirin. (Bu esnada hamur parça parça bir görünüm alır telaş etmeyin yoğurdukça düzelecek. Hamur 3 yumurtadan sonra yine çok katı olursa 1 yumurta daha kırabilirsiniz.)
- Nişasta ve irmiği de ilave edip,yeniden yoğurun.
- Bir tencereye 1 lt. yağ koyun .
- Hamuru sağlam bir sıkma torbasına koyun. İri boy tırtıklı uçlardan kullanın. Soğuk yağa parmak uzunluğunda sıkıp makasla keserek kopartın. Tırtıl kalıbınız varsa onunla da yapabilirsiniz. Yoksa elinizle de şekil verebilirsiniz.
- Sıkma işlemi bittikten sonra ocağın altını açıp, kızarmaya bırakın. Tatlılar yağın yüzüne çıktıktan sonra ocağın altını kısıp, ara sıra karıştırarak kızartın. Ne kadar yavaş kızarırsa o kadar çıtır olur.
- Yağdan çıkardığınız tatlıları soğuk şuruba atın.
- 3 dakika şurupta tutun daha sonra kevgirle bir kaba alın.
- Kalan hamurlarınızı kızartmak için yağın en azından ılımasını beklemelisiniz aksi halde tatlı , istenilen çıtırlıkta olmaz.
- Afiyet olsun.
- https.//belguzaranne.blogspot.com
- yemekgurmesı.com teşekkürler
0 yorum:
Yorum Gönder