Kadınbudu Köfte Tarifi İçin Malzemeler
- 400 gr kıyma,
- 1 adet yumurta,
- 1 orta boy soğan,
- 1 çay bardağı pirinç,
- 1 tutam maydanoz,
- Tuz,
- Karabiber,
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı.
Panesi İçin:
- 2 adet yumurta,
- 1 kase un,
- 1 kase galeta unu.
Kızartmak İçin:
- Sıvı yağı.
Kadınbudu Köfte Yapılışı
Pirinci yıkayıp, içine 1 çay bardağı su ilave edelim ve orta ateşte haşlayalım suzelım
soğutalım
Tencere kıymanın yarısını, 1 çorba kaşığı zeytin yağını koyalım ve 3-4 dakika kavuralım.
İçine biraz tuz serpip karıştıralım ve soğumaya bırakalım.
Soğanı rendeleyelim.
Maydanozu ince ince kıyalım.
Bir kaba kavurduğumuz kıymayı, haşlanan pirinci, çiğ kıymayı, yumurtayı, maydanozu, karabiberi, tuzu ilave edip, yoğuralım.
Kıymalı hacrı buzdolabından dinlendirelim.
Dinlenen kıymalı harçtan parçalar koparıp köfte şekli verelim.
soğutalım
Tencere kıymanın yarısını, 1 çorba kaşığı zeytin yağını koyalım ve 3-4 dakika kavuralım.
İçine biraz tuz serpip karıştıralım ve soğumaya bırakalım.
Soğanı rendeleyelim.
Maydanozu ince ince kıyalım.
Bir kaba kavurduğumuz kıymayı, haşlanan pirinci, çiğ kıymayı, yumurtayı, maydanozu, karabiberi, tuzu ilave edip, yoğuralım.
Kıymalı hacrı buzdolabından dinlendirelim.
Dinlenen kıymalı harçtan parçalar koparıp köfte şekli verelim.
Panesi için; bir kaseye yumurtaları koyalım ve çırpalım.
İki ayrı kaseye unları koyalım.
İki ayrı kaseye unları koyalım.
Hazırladığımız kadınbudu köfteleri önce una sonra yumurtaya daha sonrada galeta ununa bulayalım.
Sonra kızgın sıvı yağda arkalı önlü pişirelim ve kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirelim.
Kadınbudunun yanında yeşillik salata ve makarna ıle servıse hazır
Sonra kızgın sıvı yağda arkalı önlü pişirelim ve kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirelim.
Kadınbudunun yanında yeşillik salata ve makarna ıle servıse hazır
0 yorum:
Yorum Gönder