MALZEMELER
- 2 adet orta boy kereviz
- 1 adet orta boy patates
- 1 adet havuç
- 1 küçük soğan
- 1 su bardağı et suyu bulyon
- 4 su bardağı su
- Çok az karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
TERBİYESİ İÇİN
- 1 adet yumurta sarısı
- Yarım limon suyu
- 1 tatlı kaşığı un
ÜZERİ İÇİN
- 1 yemek kaşığı tereyağı
TERBIYELI KEREVIZ ÇORBASI
- Kereviz, patates ve havucu soyup yıkayın.
- Sebzeleri büyük parçalar halinde doğrayın.
- Derin bir tencereye sebzeleri, et suyunu ve normal suyu ekleyerek ocağa alın.
- Tuzunu atın.
- Yumuşayana kadar haşlayın.
- Haşlanan sebzeleri blenderden geçirin.
- Bir kasede yumurta sarısını çırpın.
- Limon suyun ve unu da ekleyerek iyice çırpın.
- Çorbanın suyundan hazırladığınız terbiyeye bir kepçe dökün ve karıştırın.
- Ardından terbiyeyi yavaş yavaş çorbaya ekleyin.
- Biraz karabiber serpiştirin çorbaya.
- Tereyağını tavada eritin ve üzerine biraz kırmızı toz biber ekleyerek hafifçe kızartın ve çorbanın üzerine gezdirin.
- http://belguzaranne.blogspot.com
0 yorum:
Yorum Gönder