27 Ekim 2016 Perşembe

TERBIYELI KERVIZ ÇORBASI

MALZEMELER
  • 2 adet orta boy kereviz
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 adet havuç
  • 1 küçük soğan
  • 1 su bardağı et suyu bulyon
  • 4 su bardağı su
  • Çok az karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
TERBİYESİ İÇİN
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Yarım limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı un
ÜZERİ İÇİN



  • 1 yemek kaşığı tereyağı

TERBIYELI  KEREVIZ ÇORBASI
  1. Kereviz, patates ve havucu soyup yıkayın.
  2. Sebzeleri büyük parçalar halinde doğrayın.
  3. Derin bir tencereye sebzeleri, et suyunu ve normal suyu ekleyerek ocağa alın.
  4. Tuzunu atın.
  5. Yumuşayana kadar haşlayın.
  6. Haşlanan sebzeleri blenderden geçirin.
  7. Bir kasede yumurta sarısını çırpın.
  8. Limon suyun ve unu da ekleyerek iyice çırpın.
  9. Çorbanın suyundan hazırladığınız terbiyeye bir kepçe dökün ve karıştırın.
  10. Ardından terbiyeyi yavaş yavaş çorbaya ekleyin.
  11. Biraz karabiber serpiştirin çorbaya.
  12. Tereyağını tavada eritin ve üzerine biraz kırmızı toz biber ekleyerek hafifçe kızartın ve çorbanın üzerine gezdirin.
  13. http://belguzaranne.blogspot.com
 

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler