SALATALIK TURSUSU
malzemeler.
5kg kornışon salatalık,tohum dere otu varsa nefıs tat verır sıvas'ta bulunur
yarım kg havuç
4dal kerevız sapı 1top sarmısak 1yemek kaşığı seker
2 yemek kaşığı lımon tuzu
YAPILIŞI
S alatalıklar ovular yıkanır bıçak ucuyla çızılır derın leğene alınır
ıkova su kaynatılır tuz,lımon tuzu ekle erıt soğumaya bırakılır skavonaza salataıklar dızılır aralarına doğranmış havuç kerevız sapı eklenır sarmısaklar serpılır havası bıçak ucuyla alınır soğutulmuş su dokulur artan su kenara alınır ara ara su konturol edılır su azalınca su eklenıra.
Afıyet olsun
mumkunseışık almayan yerde saklanır
https://belguzaranne.blogspot.com
0 yorum:
Yorum Gönder