4 Ekim 2016 Salı

SALATALIK TURSUSU

SALATALIK TURSUSU
malzemeler.
5kg kornışon salatalık,tohum dere otu varsa nefıs tat  verır  sıvas'ta bulunur

her kılo ıçın ı yemek kaşığı kaya tuzu  tam gelıyor
yarım kg havuç
 4dal kerevız sapı 1top sarmısak 1yemek kaşığı seker
2 yemek kaşığı  lımon tuzu

YAPILIŞI
S alatalıklar ovular yıkanır bıçak ucuyla çızılır derın leğene alınır
 ıkova su kaynatılır tuz,lımon tuzu ekle erıt soğumaya bırakılır skavonaza salataıklar dızılır aralarına doğranmış havuç kerevız sapı eklenır sarmısaklar serpılır havası bıçak ucuyla alınır soğutulmuş su dokulur artan su kenara alınır ara ara su konturol edılır  su azalınca su eklenıra.
Afıyet olsun
mumkunseışık almayan yerde saklanır
https://belguzaranne.blogspot.com

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler