Havuç Reçeli
Havuç reçelinin malzemeleri
Öncelikle elimizde bulunan bütün havuçları soyarak kabuklarından ayırınız ve 4su bardağı su bardağı suyu elimizde bulunan şeker ile karıştırarak geniş bir tencereye koyun ve pişerken sürekli olarak durmadan karıştıralım. Şerbetli su koyulaşmaya başladığında tarçınları içine ekleyelim.Daha sonra şerbet kıvamını alan şerbet suyumuzun için soyduğumuz havuçları bırakarak ve kısık ateşte yavaş yavaş karıştırarak havuçların şerbeti çekerek yumuşayana kadar karıştırın.Limon ve portakal suyunu rendelenmiş limon rendesini tencereye ekleyerek tencerenin ağzını sıkıca kapatın ve 7-8 dakika daha kaynatın.Önceden attığımız tarçınları içerisinden alarak yaptığımız havuç reçelinin soğumasını bekleyin ve soğuduktan sonra cam kavanozlarda, serin yerlerde muhafaza edelim.Afıyet olsun
|
İstiklal Marşı Okuma Yarışması Sonuçlandı
-
Okulumuzda İstiklal Marşı okuma yarışması yapıldı,önce sınıflar arasında
kütüphane de yapıldı,daha sonra da okuldaki tüm öğrenciler düğün salonunda
öğret...
1 yıl önce
0 yorum:
Yorum Gönder