3 Ekim 2016 Pazartesi

HAVUÇREÇELI

Havuç Reçeli

 
 
 



 Havuç reçelinin malzemeleri
  •  kilo gram havuç
  • 1,5 kilo gram toz şeker
  • yarım adet limon suyu ve limon kabuğunun rendelenmiş hali
  • 1,5 adet portakal suyu
  • 2 adet çubuk tarçın
  • 2 su bardağı su
  • 2 bardak portakalsuyu(portakal ve lımonkabuğu haşlanıp acısı gıderılır
Havuç reçeli tarifi

Öncelikle elimizde bulunan bütün havuçları soyarak kabuklarından ayırınız ve 4su bardağı su bardağı suyu elimizde bulunan şeker ile karıştırarak geniş bir tencereye koyun ve pişerken sürekli olarak durmadan karıştıralım. Şerbetli su koyulaşmaya başladığında tarçınları içine ekleyelim.Daha sonra şerbet kıvamını alan şerbet suyumuzun için soyduğumuz havuçları bırakarak ve kısık ateşte yavaş yavaş karıştırarak havuçların şerbeti çekerek yumuşayana kadar karıştırın.Limon ve portakal suyunu rendelenmiş limon rendesini tencereye ekleyerek tencerenin ağzını sıkıca kapatın ve 7-8 dakika daha kaynatın.Önceden attığımız tarçınları içerisinden alarak yaptığımız havuç reçelinin soğumasını bekleyin ve soğuduktan sonra cam kavanozlarda, serin yerlerde muhafaza edelim.Afıyet olsun

 

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler