25 Eylül 2016 Pazar

ZEYTINLI EKMEKVE SADE EKMEK

MALZEMELER(not benım ölçullerım3'erdıpfırıe attığım ıçın (4 KİŞİLİK)
Hamur:
• 1 paket Yuva 42g Yaş Maya veya 1 paket Yuva VEYA  Instant Kuru Maya
• 4.5 su bardağı un
• 1,5 su bardağı su
• 1/2 kahve fincanı zeytinyağı
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 1/2 yemek kaşığı toz şeker
• 1 su bardağı çekirdeksiz siyah zeytin

HAZIRLANIŞI
Un, su, tuz, maya ve şekeri karıştırın. Karışıma zeytinyağını yavaş yavaş ekleyin ve homojen, yüzeyi parlak, yapışkan olmayan bir hamur olana kadar yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 20 dk bekletin. Hamuru iki eşit parçaya kesip her birini merdane ile  açın. Doğranmış zeytinleri açılmış hamurların üzerine serpin. Zeytinler iç kısımda kalacak şekilde rulo gibi sararak yağlanmış kalıplara veya tepsiye koyun. Üzerini nemli bir bezle örterek kabarması için 1 saat bekletin. Fırına koymadan önce, hamurların üstünü bıçakla 2-3 yerinden çizin. 240 °C fırında 20 dk pişirin

SADE EKMEK MALZEMELERI
MALZEMELER (4 KİŞİLİK)
Hamur:
• 1 paket Yuva 42g Yaş Maya veya 1 paket Yuva VEYA  Instant Kuru Maya
• 4.5 su bardağı un
• 1,5 su bardağı su
• 1/2 kahve fincanı zeytinyağı
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 1/2 yemek kaşığı toz şeker 
YAPILIŞI
Un, su, tuz, maya ve şekeri karıştırın. Karışıma zeytinyağını yavaş yavaş ekleyin ve homojen, yüzeyi parlak, yapışkan olmayan bir hamur olana kadar yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 20 dk beklletılır  kalıp yağlanır hamur yelestırılır  20 dakıka kalıpta ıyıce kabrmasını bekletıp uzerıne   su surulur  önceden 200 derecede ısılır  ısı sonra 180 e getırılıp fırına surulur kızarınca   çkartıp soğutulur.AFıyetle yenır
https//belguzaranne.blogspot .com




0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler