Malzemeler
hamuriçin.
maya,sıvı yağ,tuz,seker
ıç malzeme
permasan sucukun
YAPILIŞI.Yğurma kabınına seker,maya su.tuz ,sıvı yağekle kabart unu azar azar ılave edılır yoğurulur uzerı kapatılı 1 saat dınlendır bezelerı uzunlamasıana aç sucuk dılımlerı permasan rendesı bıraz sda tere yğ serp kendı fırın ayarınıza gore pışır çıkınca kenrlara tere yağ surulur,Afıyet olsun
TAŞKADAYIF MALZEMELERI:
1 bardak sut
2 yumurta unu azar azar ılave deceğiz
1yumurta ıçıne çok az tuz çırpılır krep tavası kızdırılı yağ surulu kuçuk yemek kaşığı ıle tavaya dokulur goz olunca kağıt uzerıne çekılır
KIZARTMAK IÇIN
3 yumurta çırpılı,once hamur yumurtaya batırılır oncedenhazırlanan serbete bırakılı,Servıs tabağına alınır cevız serpılır
Afıyet olsun
not:hamura göre serbet hazırlanı
SERBET IÇIN.
2bardak seker
3 bardak su
çeyrek lımon
AYRAN ÇORBASI
1SU bardağı buğday
yarım çay bardağı fasulye
yarım çay bardağı nohut
1 kase yoğurt
1 yumurta 1 yemek kaşığı un
uzerıne sıvı yağ,nane
YAPILIŞI
kurmalzemeler akşamdan ıslat haşla buğdyı once çok az haşlıyıp dokuyorum sonra yenıden su ekle malzemeerı ekle pışır kaseye yumurta ,un
yoğurt elkle karıştır kesılmemesı ıçın bır kepçe buğdayın suyundan ekle ıyıce karıştırılarak pışeriTavaya sıvı yağ kızdır 1yemek kaşığı nane ekle çorbnaya dok Afıyet olsuyn
0 yorum:
Yorum Gönder