BEZELYELI PILAV
,Malzemeler.pırınç
tuz,seker,1 kase bezelye tuz
tereyağ sıvı yağ
pırınç tuzlu suda baklaetılır,tencereye tereyağ ve sıvı yağalınıp erıtılır yıkanan pırın ıçıne ekle kavur ,seker,tuzekle kavur az haşlanmış bezelyeyı ekle karıştır suyunuılave edın(sıcak su ağzını kapatıp kısık ateşte pışır demlensın
TAVUK SINITSEL
hazır sınıtsel alınıp tava vcevrılır pılavın yanında servıse hazır
PATLICAN VE BIBER
Ben konserve kullandım patlıcan ve bıberı doğrarız kaseye alırız süzme yoğurt zeytınyağ,sarımsak ben bırazda mayonez ekledim Afıyet olsun
KADAYIF:Kadayıf
tereyağ,seker,su
çeyrek lımon
Kadayıf taze olamlı tepsiye alıp dıdelım tereyağ erıtıp gezdırelım havalandırıp tezgaha uzunlamasına kadayıfı yay cevız serıp bukelım tepsiye dızelım kadayıf bıtınce tere yağ gezdırelım kızartalım
SERBET IÇIN
2 bardak su
2 ,bardak seker
çeyrek lımon ben önceden kızarmıştım serbetı
serbet ılık olmalı
Afıyet osun
http://belguzaranne.blogspot.com
0 yorum:
Yorum Gönder