11 Ocak 2016 Pazartesi

KIYMALI KABAK DOLMASI

KABAK DOLMASI MALZEMELER
 

Altı adet orta büyüklükte Kabak
200gram kıyma
1-2 adet kuru soğan
2 adet orta boy domates
Yarım su bardağı pirinç
1 demet maydanoz, dereotu
1-2 dal taze nane
3 yemek kaşığı margarin
1 tatlı kaşığı salça
Yeterli miktarda tuz, karabiber,2dış sarımsak
salça sıvı yağ,tuz,sarımsak ezılırıyıce karıştır oyulan kabakların içine sur sonra harçla doldur

Etli Kabak Dolması Tarifi
Kabakları güzelce yıkandıktan sonra dışlarını kazıyınız. Kabakları   tatlı kaşığıyla yada oyacakla içlerini oyunuz.
Kıymanın üstüne, domatesleri  rendeleyin. Soğanları küçük, küçük doğrayınız ve yıkayıp ayıkladığınız pirincince karıştırınız. Tuzu, karabiberi, kıydığınız maydanozu, dereotunu ve naneyi ve yarım çay bardağı suyu da koyarak güzelce karıştırınız.

Hazırladığınız içle kabakları doldurunuz. Tencereye dik olarak diziniz ve üzerlerini çok aşmayacak kadar  salçalı su konularak kısık ateşte pişiriniz.
İsteğe bağlı servis sırasında üzerlerine sarımsaklı yada sade yoğurtta koyabilirsiniz.Afıyet olsun
http://belguzaranneblogspot.com


0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler