KABAK DOLMASI MALZEMELER
►Altı adet orta büyüklükte Kabak
►200gram kıyma
►1-2 adet kuru soğan
►2 adet orta boy domates
►Yarım su bardağı pirinç
►1 demet maydanoz, dereotu
►1-2 dal taze nane
►3 yemek kaşığı margarin
►1 tatlı kaşığı salça
►Yeterli miktarda tuz, karabiber,2dış sarımsak
salça sıvı yağ,tuz,sarımsak ezılırıyıce karıştır oyulan kabakların içine sur sonra harçla doldur
Etli Kabak Dolması Tarifi
Kabakları güzelce yıkandıktan sonra dışlarını kazıyınız. Kabakları tatlı kaşığıyla yada oyacakla içlerini oyunuz.
Kıymanın üstüne, domatesleri rendeleyin. Soğanları küçük, küçük doğrayınız ve yıkayıp ayıkladığınız pirincince karıştırınız. Tuzu, karabiberi, kıydığınız maydanozu, dereotunu ve naneyi ve yarım çay bardağı suyu da koyarak güzelce karıştırınız.
Hazırladığınız içle kabakları doldurunuz. Tencereye dik olarak diziniz ve üzerlerini çok aşmayacak kadar salçalı su konularak kısık ateşte pişiriniz.
İsteğe bağlı servis sırasında üzerlerine sarımsaklı yada sade yoğurtta koyabilirsiniz.Afıyet olsun
http://belguzaranneblogspot.com
0 yorum:
Yorum Gönder