12 Aralık 2015 Cumartesi

MUHALLEBILI BUSKİVİLİ ELMA TATLISI

MALZEMELER.
4  adet elma 8adet buskıvı muhallebı
1kase cevız
tarçın
hındıstan cevızı uzerıne
muhallebıı  içın

  • 4 bardak süt
  • 1 çay bardağı buğday nişastası
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
    Nişasta, şeker ve sütü ocağa alın ve kaynayana kadar karıştırın. Göz göz olunca margarini atın içine ve karıştırın. Ocağın altını kısın. 2 dakika kaynasın. Ocaktan alınca vanilyayı ekleyin karıştırın. Eğer topaklanma olursa mikserden geçirin. Soğuduktan sonra   elmaların uzerıne dokulur


  • Elmalar yıkanır soyulur lımona yaırılır kararmamamsı içoım içıne cevız 1yemek kaşığı seker konurbuskıvı kapatılır  tencereye ters kapatılır seker serpıı pışırılır.Uzserıne muhallebı yapılır dokulur   hındıstan cevızı serpılırNişasta, şeker ve sütü ocağa alın ve kaynayana kadar karıştırın. Göz göz olunca margarini atın içine ve karıştırın. Ocağın altını kısın. 2 dakika kaynasın. Ocaktan alınca vanilyayı ekleyin karıştırın. Eğer topaklanma olursa mikserden geçirin. Soğuduktan sonra kaselere dağıtıp üzerine tarçın, hindistan cevizi serpiştirebilirsiniz. Ben çilek tercih ettim. Bu tarifi aynı zamanda 1 çay bardağı nişasta yerine 2 çay bardağı nişasta kullanarak pasta tarifleriniz de krema olarak da kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.

    0 yorum:

    gönlümden geçenlere bakın

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    bannerımı alırmısınız?


    p>”"

    gönlümden geçenler

    gönlümden geçenler