29 Kasım 2015 Pazar

ZEYTINYAĞLI VIŞNELI YAPRAK SARMASI

 VIŞNELI ZEYTIN YAĞLI YAPRAK SARMASI


125 gr taze asma yaprağı

1 tane limon

1 su bardağı zeytin yağ

1,5 su bardağı pirinç yıkanmış ve süzülmüş

  • 5 büyük soğan ince doğranmış

  • 1 çorba kaşığı  çam fıstığı

  • 1 çorba kaşığı  kuş üzümü, ayıklanmış ve yıkanmış

  • 1 çay kaşığı tuz

  • 1 çorba kaşığı şeker

  • 1 çay kaşığı tarçın

  • 1 çay kaşığı yeni baharat

3dal maydanoz

3 dal dereotu kıyılmış olacak

400 gr vişne

1 su bardağı su


YAPILIŞI

Asma yapraklarını kaynayan suda 2 dakika kaynatılır ve soğuk suda biraz bekletilir
zeytinyağı tavaya alınır. Soğan ve dolmalık fıstıklar Pembeleşinceye kadar kavrulur.
Pirinç soğanlara eklenir kavrulur.
Tencerenin kapağı kapatılır  kısık ateşte pişirilir çekirdekleri alınan vişneler ve diğer malzemeler pirince eklenir iyice karıştırılır.
Yayvan bir tencerenin dibine geniş asma yaprakları da konulur
Vişneli yaprak sarmalarını sarmak için yaprakların sapları ayıklanır tezgahın uzerıne yay ıç malzeme koyup saralım tencereye dızelım
kat6 kat vışne serpelim
uuzerıne tekrar vışne serpıştırılır sızma yağ,tuz çırpılır gezdırılır  uzerıne artan yapraklardan dızelım dağılmaması için  yaprak kalmadıysa kapak kapatalım.Pirinler pişince ocaktan ındır
 soğuyunca servıs tabağıana alınır.Afıyet olsun

 
 
 

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler