VIŞNELI ZEYTIN YAĞLI YAPRAK SARMASI
- 5 büyük soğan ince doğranmış
- 1 çorba kaşığı çam fıstığı
- 1 çorba kaşığı kuş üzümü, ayıklanmış ve yıkanmış
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çorba kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı yeni baharat
YAPILIŞI
Asma yapraklarını kaynayan suda 2 dakika kaynatılır ve soğuk suda biraz bekletilir
zeytinyağı tavaya alınır. Soğan ve dolmalık fıstıklar Pembeleşinceye kadar kavrulur.
Pirinç soğanlara eklenir kavrulur.
Tencerenin kapağı kapatılır kısık ateşte pişirilir çekirdekleri alınan vişneler ve diğer malzemeler pirince eklenir iyice karıştırılır.
Yayvan bir tencerenin dibine geniş asma yaprakları da konulur
Vişneli yaprak sarmalarını sarmak için yaprakların sapları ayıklanır tezgahın uzerıne yay ıç malzeme koyup saralım tencereye dızelım
kat6 kat vışne serpelim
uuzerıne tekrar vışne serpıştırılır sızma yağ,tuz çırpılır gezdırılır uzerıne artan yapraklardan dızelım dağılmaması için yaprak kalmadıysa kapak kapatalım.Pirinler pişince ocaktan ındır
soğuyunca servıs tabağıana alınır.Afıyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder