Malzemeler
- 2 su bardağı kuru fasulye
- 500gr gram sana kuş başı
- 1 tane büyük boy kuru soğan
- 2 tane domates
- 2 tane dolmalık biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 4 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4,5 su bardağı sıcak su
Güveçte Kuru Fasulye Yapılışı
Bir gece önceden kuru fasulye büyükçe bir kabın içinde soğuk su ile ıslatılarak bekletilir. Ertesi gün şişen fasulyenin suyu süzülüp suda yumuşayıncaya kadar haşlanır. Haşlanan kuru fasulyeler süzgece alınır süzülür. Domatesin kabukları soyulup çekirdekleri çıkarıldıktan sonra küp şeklinde doğranır. Biberin saplarını ve çekirdeklerini çıkarıp ince ince dilimlere keselim. Domates ve biberin bir kısmını güvecin üzerine koymak için ayıralım. Kuru soğanları ufak ufak doğrayalım. Büyük bir tencerede tereyağ eritilir ve soğanlar koyulup pembeleşinceye kadar kavrulur. Kuşbaşı eklenır kavrulu Domates, biber ve sulandırılmış salça eklenip bir kaç dakika kadar pişirilir. Haşlanmış kuru fasulyeleri ve kararınca sıcak su eklenerek karıştırdıktan sonra pişmeye bırakılır. Fasulyeler biraz pişince guveçlere bölunur acı sevenler benım gıbı kuru acı bıber atar.
Daha önceden ısıtılmış fırında 200 derece sıcaklıkta kapağı kapalı olarak yaklaşık 10-15 dakika kadar pişirilip, yaklaşık 5-10 dakika da kapağı açılarak pişirilir. Güveçte kuru fasulye servise hazırdır.
Afıyetolsun
http//belguzaranne.blogspot.com
0 yorum:
Yorum Gönder