28 Ekim 2015 Çarşamba

AYRAN ÇORBASI(SIVAS YÖRESI

Ayran Çorbası Malzemeleri:Yarım su bardağı aşurelik buğday
 10bardak su
2 yemek kaşığı un
4 su bardağı) yoğurt
1bardak nohut
1bardak fasulye (haşlanmış
arzuya göre dere otu
Tuz
kavurma yada kofte(ben kavurma  ekledım


Kişniş (Aş Otu)
Tereyağı

Ayran Çorbası Tarifi:
Aşurelik buğdayı iyicene yıkayıp ayıklayın ve ardından 8 bardak su içerisinde orta ateşte takribi 1 saat kadar pişirin. 2 yemek kaşığı unu az bir miktar suda ezin ve buğday haşladığımız tencereye ilave edin.
Yoğurdun tamamını bir kaba alın ve içerisine yarım su bardağı su ekleyin ve iyicene çırpın. Eğer mut Biraz üzerine tuz ekleyin ve bu malzemeyi de tencere içerisine aktarın. Daha sonra çorbayı sürekli karıştırarak kaynama noktasına gelmesini bekleyin. Tam kaynamaya başlayacakken çorbanın kesilmemesi için hemen tencereyi ateşten alın.
Tereyağının içerisinde bir adet kuru soğan ve parça etı mınık doğra doğra sotele  çorba tenceresine ilave edin. Eğer kişiniş kullanacaksanız dereotu kullanmanıza gerek yok ancak dereotu ile tüketmenizi tavsiye ederiz.
Afiyet olsun.
http.//belguzaranne.blogspot.com

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler