Tencerede su ve şekeri kaynatıyoruz. Kıvamı koyulaşınca gül
yapraklarını ilave ediyoruz. Kısık ateşte pişiriyoruz. Gül mayasını
kırmızı gülden yaparsak reçelimiz de daha kırmızı olur. Reçelin suyunun
kıvamı ortaya çıkana kadar pişiriyoruz. Reçel yaparken çok kaynatmamaya
özen gösteriyoruz, yoksa rengini kaybedebilir.
Tencerede soğuyan gül reçelini kavanozlara koyuyoruz ve iyice
soğuyana kadar bekletiyoruz. Reçelin küflenmemesi için, kavanozun ağzı
kadar yağlı kağıt kesiyoruz ve zeytinyağına batırıyoruz. Reçel
kavanozlarının ağzına koyuyoruz. Kapağını kapatarak güneş görmeyen
ortamda saklıyoruz.
GÜL REÇELİ
250 gr. gül
1 kg toz şeker
1 limon suyu
3,5 su b. su
not:1 yemek kaşığı gul ayırısak reçel yaparken onu ılave ederız rengı dahaguzel olur
http://beguzaranne.blogspot.com
0 yorum:
Yorum Gönder