29 Mayıs 2015 Cuma

HAŞ HAŞLI KURUVASAN

 
    malzemeler. 
     
11su bardağı sıvı yağ
1su bardağı sut
1yemek kaşığı seker
1paket maya
un
1çimdık tuz
 İÇ MALZEME İÇİN
1Paket haşhaş
1su bardağı sıvı yağ
cevız içi
seker
YAPILIŞI:
Maya ılık su vesekerle kabartılır sut  ve yağ ılave edılır un azar azar ılave et yumuşak bır hamur olunca 1 saat dınlndırıp tezgahta açılır
haşhaş sıvı yağ ıle açılır    hamura surulur  cevız ve seker serpıır hamur önce  4'e  sonra  8'E   bölunur  sıgara boreği seklınde sar  yağlı kağıt serılı tepsıye dızılır kabarınca  yumurta sarısı surulur  önceden  ısıtılmuış 170 derecede kızarana dek pışır .Afıyet olsun

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler