malzemeler.
1su bardağı sut
1yemek kaşığı seker
1paket maya
un
1çimdık tuz
İÇ MALZEME İÇİN
1Paket haşhaş
1su bardağı sıvı yağ
cevız içi
seker
YAPILIŞI:
Maya ılık su vesekerle kabartılır sut ve yağ ılave edılır un azar azar ılave et yumuşak bır hamur olunca 1 saat dınlndırıp tezgahta açılır
haşhaş sıvı yağ ıle açılır hamura surulur cevız ve seker serpıır hamur önce 4'e sonra 8'E bölunur sıgara boreği seklınde sar yağlı kağıt serılı tepsıye dızılır kabarınca yumurta sarısı surulur önceden ısıtılmuış 170 derecede kızarana dek pışır .Afıyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder