- 500 gr.yağsız kuzu eti
- 500 gr.buğday
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Buğdayları bir gece önceden suda ıslatın sabah suyunu değiştır dudukuye alın 45 dakkoyun.Yüksek ateşe koyduğunuz buğdaylarınhavası çıkınca,kısık ateşte-40 dakika haşlayın.Pişmiş olan buğdayları süzüp başka bir tencereye alın.Sonra eti düdüklü tencereye alıp üstünü 4 parmak örtecek şekilde su ilave edin ve 45 dk.pişirin.Tencereye aldığımız buğdayla Haşlanmış olan etin suyundan 1 bardak kadar koyun.Etin suyu ile birlikte iyice karıştırın buğdaylarla karıştırın.Bu karışımı ateşe koyun,sürekli karıştırın.Bir tatlı kaşığı tereyağ ve 1 tatlı kaşığı tuz koyup kısık ateşte biraz pişirin.5 ile 10 dk arası kaynattıktan sonra ocaktan alın.Küçük bir tavada 1 yemek kaşığı tereyağ ile 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biberi kızdırın ve tabağa aldığınız keşkeğin üzerine gezdirdikten sonra servis yapın.Afiyet olsun..
0 yorum:
Yorum Gönder