4 Mayıs 2015 Pazartesi

KEŞKEK




MALZEMELER
  • 500 gr.yağsız kuzu  eti

  • 500 gr.buğday
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
NASIL YAPILIR
Buğdayları bir gece önceden suda ıslatın  sabah suyunu değiştır dudukuye alın 45 dakkoyun.Yüksek ateşe koyduğunuz buğdaylarınhavası çıkınca,kısık ateşte-40 dakika haşlayın.Pişmiş olan buğdayları süzüp başka bir tencereye alın.Sonra eti düdüklü tencereye alıp üstünü 4 parmak örtecek şekilde su ilave edin ve 45 dk.pişirin.Tencereye aldığımız buğdayla  Haşlanmış olan etin suyundan 1 bardak kadar koyun.Etin suyu ile birlikte iyice karıştırın buğdaylarla karıştırın.Bu karışımı ateşe koyun,sürekli karıştırın.Bir tatlı kaşığı tereyağ ve 1 tatlı kaşığı tuz koyup kısık ateşte biraz pişirin.5 ile 10 dk arası kaynattıktan sonra ocaktan alın.Küçük bir tavada 1 yemek kaşığı tereyağ ile 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biberi kızdırın ve tabağa aldığınız keşkeğin üzerine gezdirdikten sonra servis yapın.Afiyet olsun..    
http.//belguzaranne.blogspot.com              

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler