4 Mayıs 2015 Pazartesi

ELMALI KURABIYE



Elmalı kurabiye hazırlamaya başlamadan önce gerekli malzemeleri temin etmelisiniz, malzemelerin taze, yeni mahsül olmasına, ve son kullanım tariflerine dikkat etmelisiniz.
Hazırladığınız elmalı kurabiye malzemelerini bir araya getirerek, kullanacağınız miktarı yapmak istediğiniz elmalı kurabiye adedine göre ayarlamalısınız.

Hazırlık aşaması tamamlandıkdan sonra elmalı kurabiye içinin hazırlanmasına geçebilirsiniz

Elmalı kurabiye iç hazırlama malzemeleri
4 adet elma
5 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay bardağı ceviz



Elmalı kurabiye hamur malzemeleri
125 gr. tereyağı(oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta
1.5 çay bardağı şeker
1 su bardağı nişasta
3-3.5 su bardağı un (markasına göre miktar değişebilir)
yarım paket k. tozu
vanilya


İlk önce elmalarınızı soyun ve rendeleyin. Daha sonra elmaları tavanın içerisine koyun eğer elmalar tatlı değilse şeker ilave edebilirsiniz. Şeker ilave edildikten sonra ocağa alın ve elmaların suyunu salıp çekene kadar pişirin, piştikten sonra ceviz ve tarçını ekleyip az daha karıştırarak ocağı kapatın, soğuması ve kıvama gelmesi için başka bir kapa aktarın.

Elmalı kurabiye hazırlanışı

Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur elde edin. Ölçüler belli olsa da unu yavaş yavaş ilave edin. Artık elmalı kurabiye hamuruda hazır olduğuna göre, elmalı kurabiye yapmaya başlayabilirsiniz
Elmalı kurabiyenin hangi şekilde olacağına siz karar verin, çizgili ve yuvarlak iki farklı tür yapabilirsiniz, her iki şekilden birini seçebilirsiniz veya aynı malzemeler ile her iki şeklide
b) Yuvarlak elmalı kurabiye modeli vermek için;

Hamuru 0.5 cm. kalınlıkta açın. Su bardağıyla kesin. Bir parçanın ortasına elmalı iç koyun. Diğer parçanın ortasına artı şeklinde kesik atıp ilk parçanın üzerine kapatın. Kenarlarını çatalla hafifçe bastırın. Yağlanmamış tepsiye dizin.

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler