2 Mart 2015 Pazartesi

EDIRNE USULU KUZU CIĞER TAVA

  • Yarım kilo kuzu ciğeri
  • Un veya mısır unu
  • Tuz
Kızartmak için:
  • Sıvı yağ

Edirne Usulü Ciğer Tava Tarifi'nin Yapılışı

Kuzu ciğeri buzlukta hafif katılaşana kadar bekletilir.(kolay kesilebilmesi için)
Katılaşan ciğer ince ince kesilir (döner gibi) ve kaynar suda 5 dk bekletilir.süzülmesi için süzgece alınır, un, tuz karıştırılır ve ciğerler bu karışıma bulanır, fazla unları silkelenir ve çok kızgın yağda kızartılır. Çıtır çıtır, sıcak olarak servis edilir. Afiyet olsun…
ciğer sıcak olarak yenmeli.afıyet olsun
http.//belguzaranne.blogspot.com



0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler