8 Şubat 2015 Pazar

YEŞİL MERCIMEKLI BULGUR PILAVI

  • 1,5 su bardağı bulgur
  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 adet büyük kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Sıcak su

HAZIRLANIŞI

Yeşil mercimek 2 bardak su ile hafif haşlanır (kaynamaya başlayınca altı kısık olarak 5 dakika). Tereyağı ve sıvı yağ karıştırılır ince doğranmış soğan eklenip biraz pembeleştirilir. Bulgur ve tuz eklenip karıştırılır. Mercımek haşlanır bulgur,sotelenmış soğanla kavur mercımeğe ekle Suyu üzerine 1 parmak çıkacak kadar ekleyelime orta ateşte suyu çekene kadar pişirelim. Dinlendirip servis edelim. Afiyet olsun…
NOT: Mercimekleri  çok az suyla 5dakıka haşlayıp suyunu değiştırıyorum
http://belguzaranne.blogspot.com
YANINDA DA TURSUSU

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler