7 Şubat 2015 Cumartesi

SOĞAN DOLMASI

SOĞAN DOLMASI RESIM ARSIVDE
10 tane kuru soğan
250 gram kıyma
1 dilim ekmek içi
1 tane yumurta
1 su bardağı galeta unu
2 yemek kaşığı margarin
2 yemek kaşığı süt
1 su bardağı et suyu
Tuz, karabiber, bahar
Maydanoz
Soğan Dolması Tarifi
Soğanları soyun, yıkayın, kaynar tuzlu suda 20 dakika haşlayın. Suyunu süzün ve içlerini dikkatle boşaltın. Soğan içlerini, kıyma, sütte ıslatılmış ve ufalanmış ekmek, yumurta, biber, maydanoz, bahar ve tuz ile karıştırın. Bu iç malzemesini içini boşaltmış olduğumuz soğanların içine doldurun. Bir tepsiye veya fırına koyabileceğiniz bir tabağa dizin. Üzerlerine galeta unu serpin. Margarini eriterek üzerine gezdirin. Et suyunu ekleyin.
soğan dolması Soğan Dolması
soğan dolması
Fırında 20 dakika kadar orta ateşte pişirin. Arada bir soğanların üzerine et suyunu gezdirin. Yanında garnitür olarak patates püresi ile servis yapabilirsiniz. Soğan dolması hazır. Afiyet olsun.

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler