27 Şubat 2015 Cuma

ÇEŞNILI FIRINDA PATATES



  • Fırında çeşnili patates malzemeleri

         6 orta boy patates
         1 çay bardağı zeytinyağı
         2 diş sarımsak
         2 tatlı kaşığı kuru kekik
         2 dal taze biberiye
         Tuz
         Taze çekilmiş renkli tane biber,kırmızı bıber,yeşıl bıber,arzuya göre yeşıl soğan maydanoz
  • Caffe d’Alfredo şefi Burak Çal, İtalyan Mutfağı’na özgü, bol vitaminli ‘Minestrone Çorbası’nı anlatıyor.
  • Fırında çeşnili patates hazırlanışı

  • Fırında çeşnili patates: Patatesleri fırça ile temizleyerek iyice yıkayın. Her bir patatesi iki kalem arasına sıkıştırıp koparmadan ince ince dilimleyin ve fırın tepsisine dizin. Sarımsağı rendeleyip zeytinyağı ile karıştırın. İnce kıyılmış biberiye, tuz, karabiber, kekik ekleyip karıştırın. Yağ karışımını fırça ile patateslerin üzerine ve aralarına sürün. 200 dereceye ayarlanmış fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
    Fırında çeşnili patates artık hazır, Ben kırmızı bıberı yeşıl bıberı soteledım yeşıl soğan ve maydaonuz çığ ekledım Afıyet olsun

  • http://belguzaranne.blogspot.com
  • 0 yorum:

    gönlümden geçenlere bakın

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    bannerımı alırmısınız?


    p>”"

    gönlümden geçenler

    gönlümden geçenler