13 Aralık 2014 Cumartesi

KESME ÇORBASI

Kesme Çorba Mercimekli
Mercimekli Kesme Çorbası
• 1 Su Bardağı Yeşil Mercimek
• 2 Çorba Kaşığı Un
• 4 Çorba Kaşığı Yoğurt
• Yarım Limon
• 1 Çorba Kaşığı Tereyağı
• 1 Tutam Taze Nane (Lezzet veriyor)
• Tuz
• Su
Çorbamızın Hamuru İçin:• 1 Su bardağı Un
• 1 adet yumurta
• 1 Çay K. Tuz
• Öncelikle yumurta, tuz ve su ile hamur yoğurun. Elde ettiğiniz hamuru 1 cm. kalınlığında açın.
• Hamur kesme ruletiyle ya da bıçakla önce ince şeritler kesin, sonra diğer taraftan da keserek küçük küpler elde edin.
• Daha sonra da haşlanmış mercimeği sıcak suya koyun ve hamurları ilave edip kaynatın. Terbiyesi için yoğurdu, unu ve yarım limon suyunu karıştırın.
• Önce soğuk su sonra sıcak su verin. Hazırladığınız terbiyeyi çorbanın içine karıştırarak ilave edin.
• Çorbamız kaynayınca altını kapatın ve servis tabağına alın.
 afiyet olsun… http://belguzaranne.blogspot.com




0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler