14 Aralık 2014 Pazar

DAMLA SAKIZLI KARTOPU TARIFI

DAMLA SAKIZLI KARTOPU

MAZLEMELER:

  • 200 gr. margarin veya tereyağ
  • 1 lt. süt
  • 2-3 parça damla sakızı
  • 2 su bardağı şeker
  • 2 paket vanilya
  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı fındık
  • 1,5 su bardağı Hindistan cevizi



Daha önceki tarifte olduğu gibi, bu kartoplarının üzerine de eritilmiş çikolata gezdirerek servis yapabilirsiniz.
Nasıl servise sunarsanız sunun,sonuçta çok seveceğinizi garanti edebilirim. :) Unun güzelce kavrularak yapılması sebebiyle,un helvasını fazlaca andıran tadı damakta müthiş bir lezzet bırakıyor.
Hele ki tereyağ ile yapmışsanız,lezzet ikiye katlanıyor ve ortaya müthiş bir lezzet patlaması çıkıyor.
Ben daha fazla anlatmayayım,siz en kısa zamanda deneyip tadın. :)


Hazırlanışı:

  1. Tereyağı veya margarini tencereye alıp eritin.
  2. Eriyen yağın üzerine elenmiş unu ekleyin.
  3. Tahta kaşık yardımıyla sürekli karıştırarak rengi sararıncaya kadar kavurun.
  4. İyice kavurulunca,şeker,vanilya,damla sakızı ve sütü ekleyip muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirin.
  5. Pişen tatlıyı ocaktan alıp , ılınınca buzdolabına kaldırın ve 2-3 saat bekletin.
  6. Dinlenen tatlıdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp ortasına fındık koyup geniş bir tabak içerisine aldığınız Hindistan cevizinin içerisine koyun.
  7. Kartoplarını Hindistan cevizine bulayıp servis tabağına alın.
  8. Kurdelalarla süslediğiniz çubukları geçirip servis yapın.


0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler