23 Kasım 2014 Pazar

SIVAS HURMASI

Yarım paket margarin
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı karbonat veya kabartma tozu
1 fincan sıvı yağ
1 yumurta
2 -3 yemek kaşığı yoğurt
3 su bardağı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 su bardağı dövülmüş ceviz

Şerbet için:
3 su bardağı şeker
3.5 su bardağı su
yarim limon suyu

Orta boy bir tavada 125 gram margarini ve 1 çorba kaşığı tereyağını eritin, biraz soğumasını bekleyin,içine yumurtayı, yoğurdu, unu ve nişastayı ilave edin. Karbonat, limon suyu ve 1 fincan sıvı yağini ekleyin.


Tüm malzemeleri elinizle yoğurarak birbirine karıştırın. Malzemeler iyice yumuşasın, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin, ceviz içini direk hamura katip yoğurun. içinden elinizle ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın. kalbur veya rendenin üzerinde desenlerini verip. Yağlanmış bir fırın tepsisine hazırladığınız tatlıları dizin. 180 derecelik fırında, tatlılar pembe renk alana dek 45 dakika pişirin. Cevizleri hamura koymadanda yapabilirsiniz. hamurunuzu ayni şekilde açıp içlerine ceviz doldurabileceğiniz gibi sade olarakta yapabilirsiniz
http.//belguzaranne.blogspot.com

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler