25 Kasım 2014 Salı

ELMALI KURABIYE

MALZEMELER

  • 250 gr margarin  veya tere yağ ben tereyağ kullandın
  • 1 su bardağı yoğurt
  • yarım su bardağı sıvıyağ
  • 1 pkt kabartma tozu
  • 4,5-5 su bardağı un  
  •  İçine
  • 8 orta boy elma
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
  • 2 tatlı kaşığı tarçın
Yapılışı
  1. Hamur malzemelerini un hariç karıştırın. Unu kaşıkla azar azar ekleyerek karıştırmaya devam edin.
  2. Ele yapışmayan oldukça yumuşak bir hamur elde edene kadar un ekleyin.
  3. Hamuru biraz dolapta bekleteceğimiz için fazla un eklememeye özen gösterin. Hamur hazır olunca kapalı bir kaba alın ve dolaba kaldırın.
  4. Bu arada içini hazırlayın. Bunun için 8 elmayı rendeleyin ve tencereye alın. Şekeri ekleyerek suyunu çekene kadar pişirin.
  5. Suyunu çekince tarçın ve cevizi ekleyin, ocaktan alın, soğutun.
  6. Hamurdan limon kadar bir parça kopartın, bol un serptiğiniz tezgaha alın. 
  7. Üzerine de bolca un serpip açabildiğiniz kadar ince açın. Ne kadar ince açarsanız kurabiyeler o kadar lezzetli olacaktır.
  8. 30-35 cm çapında bir kalıp belirleyin ve açtığınız hamuru bu kalıpla yuvarlak kesin. 
  9. Kestiğiniz bu daireyi sigara böreğinde yaptımız gibi 8 eşit üçgen halinde kesin.
  10. Geniş tarafına elmalı harçtan koyun ve iki kenarını kapatarak rulo yapın. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye hazırlanan kurabiyeleri dizin.
  11. 170 dereceli fırında üzerlerini kızartmadan pişirin. Soğuyan kurabiyeleri bolca pudra şekeri serperek servis edin.
.

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler