20 Ekim 2014 Pazartesi

EV YAPIMI BEYTİ ;(EŞİMIN ELINE SAĞLI8K

Malzemeler

  • 3 adet lavaş
  • 500 gr doğranmış etveya kıymayla
  • 2 adet kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ

  • 10 yemek kaşığı ev yapımı domates konservesi
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • İnce kıyılmış maydanoz
  • Sıvı yağ,1yemek kaşığı sırke
Yapılışı
  • İlk iş olarak bir adet kuru soğanı incecik doğruyoruz.(kıymalı olursa soğan doğranır
  • Etı sotelıyoruz 1 yemek kaşığı sırke.1tatlı kaşığı seker,ısteğe bağlı fesleğenıekle kavur
  • Sosu için
  •  2 yemek kaşığı zeytinyağ,2 diş incecik kıyılmış sarımsak ve salça tere yağ pışırııyoruz
  • Konserve domatesi ve baharatları ekleyip 1 çay bardağı sıcak su ile kısık ateşte pişiriyoruz.
  • 3 adet lavaşı
  •  ortalarından bölüp 6 adet yarım yufka elde ediyoruz.
  • Yufkaları elimizle hafif yağlayıp kıymalı harçtan boyuna tamamen yayıp rulo yapıp pişirme kağıdı serili tepsiye alıyoruz.
  • Yufka rulolarının üstüne de elle sıvı yağ sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene kadar pişiriyoruz.
  • Sıcakken mutfak makası yoksa bıçakla hemen dilimleyip tabağa alıp üzerine sos gezdirip kıyılmış maydanoz serperek sıcak sıcak servis yapın
Afiyet  Olsun…


0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler