Malzemeler
- 3 adet lavaş
- 500 gr doğranmış etveya kıymayla
- 2 adet kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 10 yemek kaşığı ev yapımı domates konservesi
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- İnce kıyılmış maydanoz
- Sıvı yağ,1yemek kaşığı sırke
- İlk iş olarak bir adet kuru soğanı incecik doğruyoruz.(kıymalı olursa soğan doğranır
- Etı sotelıyoruz 1 yemek kaşığı sırke.1tatlı kaşığı seker,ısteğe bağlı fesleğenıekle kavur
- Sosu için
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ,2 diş incecik kıyılmış sarımsak ve salça tere yağ pışırııyoruz
- Konserve domatesi ve baharatları ekleyip 1 çay bardağı sıcak su ile kısık ateşte pişiriyoruz.
- 3 adet lavaşı
- ortalarından bölüp 6 adet yarım yufka elde ediyoruz.
- Yufkaları elimizle hafif yağlayıp kıymalı harçtan boyuna tamamen yayıp rulo yapıp pişirme kağıdı serili tepsiye alıyoruz.
- Yufka rulolarının üstüne de elle sıvı yağ sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene kadar pişiriyoruz.
- Sıcakken mutfak makası yoksa bıçakla hemen dilimleyip tabağa alıp üzerine sos gezdirip kıyılmış maydanoz serperek sıcak sıcak servis yapın
0 yorum:
Yorum Gönder