Malzemeler:
2 su bardağı un
1su bardağından birparmak eksık su
1çorba kaşığı kurumaya
1yumurta
1su bardağı sıvı yağ
1tatlı kaşığı toz seker
bir çimdık tuz
Şekerle suyu kaynatın. Ocaktan inmesine yakın limon suyunu ekleyin. Bir taşım daha kaynatıp ateşten alın. Soğutup bekletin. Unu genişçe bir hamur yoğurma kabına alıp ortasını açın. 1 su bardağı ılık suda 2 kesme şekeri eritin. Mayayı ilave edip ılık bir yerde mayalanmaya bırakın. Mayalı suyu una dökün. Tuzu ve 1 yumurtayı ilave edin. Yumuşak, akıcı bir hamur elde edene dek iyice karıştırın. Hamur kabını örtüp ılık bir yerde kabarmaya bırakın. Derince bir tavaya sıvı yağı koyup ısıtın. Elinizi hafifçe ıslatıp hamurdan bir miktar alın ve sıkın. Avcunuzdan dışarı taşan hamuru kaşıkla alıp tavaya koyun. Kızaran lokmaları şerbete atın. Lokmalar şerbeti emince servis yapın
İstiklal Marşı Okuma Yarışması Sonuçlandı
-
Okulumuzda İstiklal Marşı okuma yarışması yapıldı,önce sınıflar arasında
kütüphane de yapıldı,daha sonra da okuldaki tüm öğrenciler düğün salonunda
öğret...
10 ay önce
0 yorum:
Yorum Gönder