Malzemeler:
Hamuru için:
- 5 adet yumurta
- 1 su bardağı ılık su
- 7-8 su bardağı un
- 1 tutam kaşığı tuz
İçi için:
- 500 gr. beyaz peynir (isteğe göre tam yağlı)
- 1 küçük kase tereyağı ve sıvıyağ karışımı
Yufkalar için:
- 4 litre sıcak su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 çorba kaşığı sıvıyağ
- 4 litre soğuk su
Yapılışı:
- Tüm hamur mazlemelerini geniş bir yoğurma kabına alın. 1 su bardağı ılık suyu ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Kıvama gelen hamuru .(Bezeler avucunuzun büyüklüğünde olacak)
- Daire şeklindeki fırın tepsisini sıvıyağ tereyağı karışımı ile yağlayın ve ilk bezeyi tepsi büyüklüğünde açın.
- Geniş bir tencerede 4 litre suyu kaynatın, kaynayan suyun içine sıvıyağ ve tuzu ekleyin.
- Tepsi büyüklüğünde açtığınız yufkayı kaynayan suda 1-2 dakika kadar haşlayın.
- Spatula yardımıyla haşlanan yufkayı alın ve hemen diğer tencere içinde beklettiğiniz soğuk suya atın.
- Yufkayı yağladığınız tepsiye yerleştirin.Üzerine tereyağı karışımından yayın ve ufaladığınız beyaz peynirden serpin.
- Tüm yufkalar bitene kadar aynı işlemi yapın. Son yufkayı yerleştirdikten sonra yufkaların üzerine hafifçe bastırarak düzeltin ve üzerine kalan tereyağlı karışımdan sürün.
- Tepsiyi ocağın büyük gözüne koyun, orta ateşte çevirerek önce ilk yüzünü sonra diğer yüzünü kızartın.
- Sıcak ya da ılık servis yapın.
Devamı için: http://mutfaksirlari.com/su-boregi.html#ixzz2tmRWpW6h
0 yorum:
Yorum Gönder