10 Şubat 2014 Pazartesi

EZO GELIN ÇORBASI

1 bardak kırmızı mercimek

Yarım bardaktan daha az pirinç
,bırtutamsehrıye
,bıtutambulgur
1 baş kuru soğan
1 tatlı kaşığı karışık salça
2-3 diş sarımsak
Zeytinyağı veya tereyağı
Pulbiber, karabiber ve tuz,etsuyu,Nane
Yapılışı:
Yıkanan mercimek ve pirinç 5-6 bardak et
 suyla ocağın üzerine konur.
Gerektikçe köpükleri alnır ve salçası ilave edilip yumuşayana kadar pişirilir.inmeye yakın bulgur,pirinç ve sehrıye ilave edilir pişiriılır
Çorba pişmeye yakın soğan kıyılır ve zeytinyağında kısık ateşte yumuşayana kadar kavrulur.
Kavrulan soğana nane ve pulbiber atılır ve kokusu cıkana kadar çevrilir.
Tuzu katılıp sıcak yağ çorbanın üzerine dökülür.Birtutam sevgı ılave edilir.aFIYET OLSUN

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler