9 Kasım 2012 Cuma

ZEYTIN YAĞLI LAHAN A DOLMASI


MALZEMELER

  • orta boy sarmalık beyaz lahana
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 baş orta boy soğan
  • 2 adet orta bor domates
  • 1 fincan zeytin yağı
  • 2 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 tutam maydanoz
  • nane
  • karabiber
  • kuş uzumu
  • dolma fıstığı 
  • tuz
HAZIRLANIŞI

  1. öncelikle bir tencereye 1 lt kadar su ve bir çimdik tuz ilave edipkaynatalım.
  2. lahanalarımızın yapraklarını damarlı yerlerinden ayırıp,kaynamış suda yumuşayana kadar bekletelim.
  3. soğanımızı domatesimizi ince ince doğrayıp,zeytin yağımızda soteleyelim.
  4. fıstık ve uzumu ekleyııpkavuralım. 
  5. pirinç,nane,maydanoz,tuz ve arzu ettiğiniz baharatları ekleyip,altını kapatalım.
  6. hazırladığımız iç harcı biraz dinlendirdikten sonra sarıp  diziyoruz,ve suyunu ve çok az zeytin yağı ilave ederek,kısık ateşte kontrol ederek pişiriyoruz. NOT:(Tencerenın dıbıne kalan lahanlardan yayalım dıbı tutmaması için.Afıyet olsun 

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler