8 Kasım 2012 Perşembe

PATLICAN TURSUSU



PATLICAN TURSUSU:
Malzemeler :
2 kg turşuluk patlıcan
3-4 orta boy yeşil domates
3-4 orta boy çakırlı-kırmızı domates
...
1 Adet küçük boy turşuluk lahana
6-7 adet yeşil sivri biber
6-7 adet kırmızı biber
6-7 adet orta boy havuç
1 Demet maydanoz
1 Demet kereviz sapı
1 Baş sarımsak
1 Kahve fincanı sirke
İri tuz
Yarım kahve fincanı toz şeker
Arzuya göre acı biber
Mısır yaprağı

Hazırlanışı :
İyice kaynayan su içerisinden patlıcanlar bir müddet haşlanır.
İlk diriliğini kaybeden patlıcanların ortaları karnıyarık için açılır gibi bıçakla kesilir.
Diğer tarafta turşunun içinin hazırlanmasına geçilir.
Lahanalar ince ince kıyılır.
Bir miktar iri tuz ilave edilerek lahanalar elle ovulur.
Yeşil biberler, kırmızı biberler, yeşil ve kırmızı domatesler, kereviz sapları ile maydanozlar incecik kıyılıp lahanalara ilave edilir.
Sarımsaklar irice doğranarak malzemelere katılır.
Havuçlar temizlenip rendelenerek diğer malzemelere ilave edilir.
Tüm malzemeler güzelce harmanlanır.
İçleri açılmış patlıcanların içerisine turşu malzemesi doldurulur.
Sıcak su ile lif lif ayrılmış mısır yaprağı ile sıkıca bağlanır.
Turşu bidonlarına sıkıca yerleştirilir.
Turşu malzemesi artıysa suyuyla beraber patlıcanlar arasındaki boşluklara kat kat eklenebilir.
Patlııcan turşusunun salamurası için; 1 lt suya 2 yemek kaşığı dolusu miktarında ( % 5 oranında salamura ) tuz ekleyip kaynatın. ( Siz hazırlamak istediğiniz miktarda suya göre bu oranı ayarlayacaksınız. )
Tuzlu su soğuyunca içerisine sirkeyi, şekeri ilave edip turşu bidonuna dizilmiş patlıcanların üzerine çıkıncaya kadar doldurulur.
En üste arzuya göre avı biber ve birkaç defne yaprağı ilave edilip turşu bidonunun ağzı sıkıca bağlanır.
Devamını Gör

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler