21 Ağustos 2010 Cumartesi

Malzemeler: 1 kg kuşbaşı eti 1/2 kg soğan 2 adet patlıcan 2 adet domates 2 adet kabak 200 gr taze fasulye 1/2 kg domates 1/2 paket margarin tuz, pulbiber 6 adet sivribiber Hazırlanışı: Geniş kaba patates, patlıcan, kabak, taze fasulye temizlenip soyulur, ayıklanır. İri küp şeklinde doğranır, karıştırılır. Başka bir kaba, ince doğranmış sivribiber, kabuğu soyulmuş küp doğranmış domates, tuz, pul biber, ince doğranmış soğan konur, karıştırılır. Güvece ilk önce, kuşbaşı eti konur, üzerine domates-biber karışımı, sonra sebzeler karışımı konur. Tekrar kuşbaşı eti, domates-biber karışımı ve sebze karışfmı konur. Bitene kadar tekrarlanır. Üzerine küçük küçük doğranmış margarinler ilave edilir. Güvecin üzeri alimünyum folyo ile kapatılarak ister fırında, ister ocakta pişirilir.

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler