15 Ocak 2010 Cuma

Kabak mücver KAÇ KİŞİLİK: 1 HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 dk PİŞME SÜRESİ: 10 dk

Malzemeler:

  • 2 kabak
  • 2 dal dereotu
  • 1-2 dal taze soğan
  • 1 çorba kaşığı un (30 gr)
  • 1 yumurta akı
  • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri ya da beyazpeynir
  • Kızartmak için sıvıyağ
  • Tuz, karabiber

    Hazırlanışı: * Kabakları temizleyip iri iri rendeleyip fazla suyunu sıkın. Yumurta akını ayrı bir kapta kar halinde çırpın. Dereotunu ve taze soğanları yıkayıp kıyın. * Unu bir kaba alıp kaşarpeyniri, tuz ve karabiberle harmanlayın. Dereotu, taze soğan ve kabağı ekleyip karıştırın. Yumurta akını azar azar ilave ederek yedirin. Düzgün bir karışım elde edinceye kadar karıştırın. * Kızartmak için sıvıyağı tavada kızdırıp kabaklı karışımdan kaşık kaşık alarak ilave edin. İki tarafı da kızarınca kâğıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Sıcak olarak servis yapın.

  • 3 yorum:

    Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ Emine Göl Yılmaz Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ dedi ki...

    sizede tünaydın diyorum yalova teklifiniz için çok teşekkür edrim ben esenler de ikamet ediyorum sizi izlemeye alıyorum eğer sizde alırsa nız çok sevinirim sevgiler

    Unknown dedi ki...

    Günaydınlar Belgüzar annem umarım afiyettesinizdir.

    Adsız dedi ki...

    I apologise, but, in my opinion, you are not right. I can defend the position. Write to me in PM, we will discuss.

    gönlümden geçenlere bakın

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    bannerımı alırmısınız?


    p>”"

    gönlümden geçenler

    gönlümden geçenler