12 Eylül 2009 Cumartesi

SEHRIYELI PILAV VE KIRMIZI PANCAR TURSU

YAPILIŞI. 1 SU BARDAĞI SEHRIYE 2TANE DOMATES RENDESI 1KAŞIK TERE YAĞ 1KASIK SIVI YAĞ 2 BARDAK ETSUYU VEYA KAYNAMIŞSU ,YETERINCE TUZ ÖNCE TENCEREYE YAĞ VE SEHRIYE ALINIR KAVRULUR. Rrendelenış domateslerle sote edılır kaynar su ve tuz ılave edılıer .kısık ateşte pışırılır. Indırılınce ağzına kağıt havlu kapatılır demlenır tursu yapılışı. 1kg pancar tuz sırke seker pancar yıkanır soyulur 4 parcaya bölnur tencereye konur suyu kararınca ekleyıp kaynatılır. soguyunca sırke .tuz ,1tatlı kaşığı seker ılave edılkır harmanların tadı kıvama gelınce kavanozlara konur afıyet olsun 1kg panacar sırke tuz seker

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler