malzemeler.
1 çay bardağı sıvı yağ1 çay bardağı su
1 çay bardağı yoğurt
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1yumurta
1su bardağı nışasta
1 su bardağıpırınçunu
250gr tereyağ
350gr cevız /(cevız çekılmış)
serbet ıçın.
3.3bardak su
5 bardak seker
yarım lımon
yapılışı.
yoğurmakabına un,sıvıyağ,yoğurt,yumurtayı karıştıralım.suyuazarazar eklıyelım.Iyıce yoğuralım yarım saat uzerıne neli bez örtup bekletelim
30 PARÇAYA AYIRALIM
BEZELER KARIŞTIRDIĞIMIZ NIŞASTA VE PIRINÇ UNU ILE TABAK SEKLINDE AÇALIM IO ARLI KAT YAPALIM.YAĞLADIĞIMIZ TEPSIYE IO LU GURUBU 60 VEYA 70CM AÇLIM TEPSIYE DÖŞEYELIM UZEREINE 1 YEMEK KASAŞIĞI TERE YAĞ VE CEVIZ IÇI SERPELIM IKINCI IOLU BEZELERIDE AÇIP DIĞER HAMURA UST USTE KOYALIM YAĞ VE CEVIZ GEZDIRELIM 3.IOLU BEZELERIDE AÇIP IŞLEMI BITIRELIM KALAN YAĞI UZEREINE DOKELIM .ÖNCEDEN ISITILMIŞ 150 DEPIŞIRELIM SOĞUTALIM
SERBET IÇIN:
3.5 BARDAK SUYU TENCEREYE ALAMIM.SEKERI IÇINE ILAVE EDIP KAYNATALIM INDIRMEYE YAKIN LİMON SUYSUN ILAVE EDIP BIRTAŞIM KAYNATALIM BAKLAVANIN UZERINE DOKALIM ARZUYA GÖRE SUSLIYELIM
İstiklal Marşı Okuma Yarışması Sonuçlandı
-
Okulumuzda İstiklal Marşı okuma yarışması yapıldı,önce sınıflar arasında
kütüphane de yapıldı,daha sonra da okuldaki tüm öğrenciler düğün salonunda
öğret...
1 yıl önce







2 yorum:
Ellerine sağlık,afiyet şeker olsun.Ama merak ettiğim bir şey var pirinç ununu neden kullanıyorsun,ben ilk kez duyuyorum acaba bir püf noktasımı var.Yerken pirinç onunun kokusu gelmiyormu.
Sevgiler
ellerine sağlık.. görüntü harika..
Yorum Gönder