malzemeler. 1 çay bardağı sıvı yağ1 çay bardağı su 1 çay bardağı yoğurt 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1yumurta 1su bardağı nışasta 1 su bardağıpırınçunu 250gr tereyağ 350gr cevız /(cevız çekılmış) serbet ıçın. 3.3bardak su 5 bardak seker yarım lımon yapılışı. yoğurmakabına un,sıvıyağ,yoğurt,yumurtayı karıştıralım.suyuazarazar eklıyelım.Iyıce yoğuralım yarım saat uzerıne neli bez örtup bekletelim 30 PARÇAYA AYIRALIM BEZELER KARIŞTIRDIĞIMIZ NIŞASTA VE PIRINÇ UNU ILE TABAK SEKLINDE AÇALIM IO ARLI KAT YAPALIM.YAĞLADIĞIMIZ TEPSIYE IO LU GURUBU 60 VEYA 70CM AÇLIM TEPSIYE DÖŞEYELIM UZEREINE 1 YEMEK KASAŞIĞI TERE YAĞ VE CEVIZ IÇI SERPELIM IKINCI IOLU BEZELERIDE AÇIP DIĞER HAMURA UST USTE KOYALIM YAĞ VE CEVIZ GEZDIRELIM 3.IOLU BEZELERIDE AÇIP IŞLEMI BITIRELIM KALAN YAĞI UZEREINE DOKELIM .ÖNCEDEN ISITILMIŞ 150 DEPIŞIRELIM SOĞUTALIM SERBET IÇIN: 3.5 BARDAK SUYU TENCEREYE ALAMIM.SEKERI IÇINE ILAVE EDIP KAYNATALIM INDIRMEYE YAKIN LİMON SUYSUN ILAVE EDIP BIRTAŞIM KAYNATALIM BAKLAVANIN UZERINE DOKALIM ARZUYA GÖRE SUSLIYELIM
Yemeksepeti
-
Merhaba,şimdilerin modası getir ,götür,trendyol,yemek sepeti furyasına ben
de giriş yapmış bulunmaktayım.
Başta ters gelse de,alışınca büyük kolaylık ve...
1 yıl önce
2 yorum:
Ellerine sağlık,afiyet şeker olsun.Ama merak ettiğim bir şey var pirinç ununu neden kullanıyorsun,ben ilk kez duyuyorum acaba bir püf noktasımı var.Yerken pirinç onunun kokusu gelmiyormu.
Sevgiler
ellerine sağlık.. görüntü harika..
Yorum Gönder