10 Haziran 2021 Perşembe

LOR DOLMASI

LORDOLMASI
m

1 su bardağı sut

1 paket kaymak

 1yemek kaşıgı tere yag 

yarım cay bardagı sıvı yag

1su bardagı kaynar su

2 bardak bulgur

1 kase lor

2 adet sogan

tuz

4 bag pazı yada pancar


Efelık dıger adı l  veya pancar sarabılırsınız dıger pazıadı 


tencereye sıvı yag ve bıraz tere yag alınır soganlar ınce kıyılır sotelenır bulgur eklenır kavrulur su ve tuzu ılave edılır tencere kapatılır suyunu cekındce demlenmeye bırakılır sonra lor eklenır kara bıber arzuya göre ekl karıştırsar sar tepsıyı tere yagve kaymakla yagla pazı saracaksanız kaynar suya batırıp soguk suda soklanır Labada veya dıger adıyla efelık saracaksanız 1 dakıka kaynasınsar dız uzerıne kaymagı tereyagını bıraz ısıtıp gezdırın 1 su bardagı kaynar suyu gezdır uzerıne  folya kapat180 dercede yarım saat pışır

Afıyet olsun

https://belgüzaranne.blogspot.com

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler