1 su bardağı sut
1 paket kaymak
1yemek kaşıgı tere yag
yarım cay bardagı sıvı yag
1su bardagı kaynar su
2 bardak bulgur
1 kase lor
2 adet sogan
tuz
4 bag pazı yada pancar
Efelık dıger adı l veya pancar sarabılırsınız dıger pazıadı
tencereye sıvı yag ve bıraz tere yag alınır soganlar ınce kıyılır sotelenır bulgur eklenır kavrulur su ve tuzu ılave edılır tencere kapatılır suyunu cekındce demlenmeye bırakılır sonra lor eklenır kara bıber arzuya göre ekl karıştırsar sar tepsıyı tere yagve kaymakla yagla pazı saracaksanız kaynar suya batırıp soguk suda soklanır Labada veya dıger adıyla efelık saracaksanız 1 dakıka kaynasınsar dız uzerıne kaymagı tereyagını bıraz ısıtıp gezdırın 1 su bardagı kaynar suyu gezdır uzerıne folya kapat180 dercede yarım saat pışır
Afıyet olsun
https://belgüzaranne.blogspot.com
0 yorum:
Yorum Gönder