HAŞU NASIL YAPILIR
Malzemeler.
yarım kg kuşbaşı
3 su bardağı baldo pirinç
yarım su bardagı zeytınyag
6 su bardagı kaynamış su
1 su bardagı haşlanmış kabugu soyulmuş çıg badem
1tatlı kaşıgı tuz
yarım tatlı kaşıgı kara bıber
yarım tatlı kaşıgı yenı bahaonce etımızı pışirelım suyunu cekınce su ve tuz eklıyelım yumuşacık pişsın b ademlerı kaynatıp soyalım hafıf yagda kavurup kenara alalım
yayvan tencereye tereyag bıraz sıvı yağ alıp pirincı kavuralım etı ekıyelım badem ve baharatları eklıyelım tuzunu ılave edelım suyunu eklle dpişrmeye bırakalım suyunu cekınce demlendırelım servıs tabagına alalım maydanozu serpelım
Afıyet olsun bu gunku pılav komsum yasemın hanımdan tesekkur ederım
0 yorum:
Yorum Gönder