PÖÇLÜ PESKUTEN ÇORBASI
Malzemeler.1 su bardaği buğday
yarım çay bardagı mercımek
750gr dana pöç
1adet sogan
1tatlı kaşıği nana
1bır yemek kaşıgı taze kişniş
YAPILIŞi
Bugday akşamdan ıslatılır sabah kaynatılır pöç etı dudkluye alınır kişniş ince kıyılır eklenir bazıları sevmezıyıce haşlanır ayıklanır suzulur
bugdaya etı ılave edelım bır kaseye kayanayan sudan bır kepçe su alalım 1yumurta 1yemek kaşığı unu çırpalaım kayanayan çorbaya karıştırıarak dokelı kaynayıncaya dek karıştıralım. Üzerne ınce kıyılmış soganı bıraz sıvı yagda soteleyelım kuru nanesını dokelım çorbaya karıştıralım
0 yorum:
Yorum Gönder