10 Nisan 2021 Cumartesi

PATLICAN VE KABAK SARMA

 PATLICAN VE KABAK SARMA

Malezeler.

4 adet kemer patlıcan

2   adet kabak

2 adet kuru sogan

300gram orta yaglı kıyma

1 cay kazıgı tuz

1 cay kaşıgı pul bıber

1cay k kara bıber

2 dış samısak

2 yemek kaşıgı galete unu

1yumurta

yeterınce tpuresı

2dış sarmısak

1 cay kaşıgı ucyla toz biber

1cay kaşıgı ucuyla kara bıber

1cay kaşıgı ucuyla kırmızı toz bibertuz kararınca 

sebzelerı kızartmak ıçın sıvı yAG(ARZU EDERSENIZ FIRINDAD KIZARTILIR



1

SOSU İÇIN.

600gr domates

2 ane sogan

2dış sarmısak 

baharat

1su bardagı su 

YAPILIŞI

 Patlıcanlar alaca soyulurr boylamısına 4parcaya kesılır tuzlu suya konur Kabaklar kazınır boy olarak 4 ebölunur .Kenara aınır

yogurma kabına sogan sarmısak rendelenırKıyma baharatlargalete unu,yumurta tuz ekle yogur avuc ıçınde parcalar alarak yuvarlakızart arak kenara alınır kabakllar kızartılır ,patlıcan yıkanıp kızartlırsogumaya bırakıllır

SOSU HAZIRLAMAK İÇİN

2sogan cok ınce kıyılır sarmısak kıyılır tavaya yarım cay b ardagından az sıvı yag eklenır sotelenır baharatlar ,domatates puresı tuz eklenır  1 su bardagı su eklle kaynasın ocaktan alın

yapılışı once sosu pişirıp tepsıye yayalım uzerıne patlıcan  ve kabaklara kızarttıgımız koftelerden koyup saralım sosun uzerıne dızellım uzerıne bıraz sostan gezdırıp agzına yaglı kagıt kapatalım fırında yarım saat pışırelım fırından cıkınca ınce kıyılmış maydanoz serpelım

Afıyet olsun

https//belgüzara nne.blogspot.com



0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler