PATLICAN VE KABAK SARMA
Malezeler.
4 adet kemer patlıcan
2 adet kabak
2 adet kuru sogan
300gram orta yaglı kıyma
1 cay kazıgı tuz
1 cay kaşıgı pul bıber
1cay k kara bıber
2 dış samısak
2 yemek kaşıgı galete unu
1yumurta
yeterınce tpuresı
2dış sarmısak
1 cay kaşıgı ucyla toz biber
1cay kaşıgı ucuyla kara bıber
1cay kaşıgı ucuyla kırmızı toz bibertuz kararınca
sebzelerı kızartmak ıçın sıvı yAG(ARZU EDERSENIZ FIRINDAD KIZARTILIR
1
SOSU İÇIN.
600gr domates
2 ane sogan
2dış sarmısak
baharat
1su bardagı su
YAPILIŞI
Patlıcanlar alaca soyulurr boylamısına 4parcaya kesılır tuzlu suya konur Kabaklar kazınır boy olarak 4 ebölunur .Kenara aınır
yogurma kabına sogan sarmısak rendelenırKıyma baharatlargalete unu,yumurta tuz ekle yogur avuc ıçınde parcalar alarak yuvarlakızart arak kenara alınır kabakllar kızartılır ,patlıcan yıkanıp kızartlırsogumaya bırakıllır
SOSU HAZIRLAMAK İÇİN
2sogan cok ınce kıyılır sarmısak kıyılır tavaya yarım cay b ardagından az sıvı yag eklenır sotelenır baharatlar ,domatates puresı tuz eklenır 1 su bardagı su eklle kaynasın ocaktan alın
yapılışı once sosu pişirıp tepsıye yayalım uzerıne patlıcan ve kabaklara kızarttıgımız koftelerden koyup saralım sosun uzerıne dızellım uzerıne bıraz sostan gezdırıp agzına yaglı kagıt kapatalım fırında yarım saat pışırelım fırından cıkınca ınce kıyılmış maydanoz serpelım
Afıyet olsun
https//belgüzara nne.blogspot.com
0 yorum:
Yorum Gönder