Malzemeler
* 500 gr tavuk göğüs eti kuşbaşı doğranmış
* İki su bardağı su
* Bir tatlı kaşı karbonat
Sos için
* 1 şişe sade maden suyu
* 1 su bardağı un
* 1 tatlı kaşı tuz * 1 çay kaşı kırmızı toz biber
* 1 çay kaşığı kekik
* 2 diş sarımsak
Tavukları bulamak için un
Yapılışı
Büyük bir kase içerisinde 2 su bardağı su ve karbonatı karıştırın. Tavuk göğüs etlerini küp küp doğrayın karbonatlı suyun içerisinde yarım saat bekletin. Daha sonra tavuk etlerini süzgecin içine alın ve suyunu süzdürün. Tavuk etlerini çok sıkı olmayacak şekilde şişlere dizin.
Sosunu hazırlamak için geniş bir kase içerisine rendelenmiş sarımsak tuz un ve baharatları koyup karıştırın. Üzerine maden suyunu ekleyip iyice karıştırın boza kıvamında olacak.
Tavukları bulamak için yayvan bir kaseye un koyun.
Tavuk şişleri önce una daha sonra sosa bulayın. önceden ısıtılmış kızgın yağda kızarıncaya kadar pişirin.
https://belguzaranne.blogspot.com
0 yorum:
Yorum Gönder