Yapımı için malzemeler
- 500 gram beyaz soğan
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 diş sarımsak
- 2 defne yaprağı
- 5 su bardağı tavuk suyu
- 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
- Tuz
- Karabiber
- kurutan (kuru ekmek)
Fransız usulü soğan çorbası
Piyazlık doğradığınız soğanları tereyağında karamelize oluncaya kadar yaklaşık 15 dakika soteleyin. ınce kıyım sarımsak, defne yaprağı ve et suyunu ilave edin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp 20 dakika kaynatın. Kaynayan çorbayı ocaktan alıp guveç veya fırına dayanıklı kaselerine paylaştırın. Üzerlerine rendelenmiş kaşar peynirini paylaştırın ve bayat ekmek dilimlerini ilave edin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında peynirler eriyip ekmekler kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Afıyet olsun
https.//belgüzaranne.blogspot.com
0 yorum:
Yorum Gönder