TURUNC RECELI malzemeler Adet turunc 2 kg seker,tane kabuk tarcın,vanılya (ocaktan alınınca eklenır 2 lıtre su,2kg seker lımon tuzu cay kasıgı tereyag YAPILIŞI Turunclar yıkanır coplerı ayıklanır rendenın ınce gözuyle rendelenırTencereye su konur kaynayınca turunclar dılımlenır rulo yapılır ıpe dızılır turunclar ıcıne atılır kaynatılır suzulur Baska tencerede soguk suda soklanır gunde ıkıde defa soguk suyu degıştırlır ta kı acısıcıkana dek Buyuk ve derın tencereye su ,seker ekllenır kaynatıır sonra turunclar eklenır kıvamalana dek kaynatılır tereyag ekenır ocak sonduruur Recel dakıka dınlenınce temız kavanozlara doldurulur kapagı kapatılır https.//belguzaranne.bogspot.com
Yemeksepeti
-
Merhaba,şimdilerin modası getir ,götür,trendyol,yemek sepeti furyasına ben
de giriş yapmış bulunmaktayım.
Başta ters gelse de,alışınca büyük kolaylık ve...
1 yıl önce
0 yorum:
Yorum Gönder