18 Aralık 2019 Çarşamba

FIRIN KARNI BAHAR


FIRINDA KARNI BAHAR
Malzemelr:

  • 1 küçük boy karnabahar
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 adet yumurta
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • Kaşar peynir rendesi
  • Tuz, pulbiber
Fırında Karnabahar Tarifi Yapılışı
  • Karnabaharları çiçek çiçek koparılarak tuzlu suda haşlanır.
  • Derince bir kapta kaşar peyniri hariç tüm malzeme karıştırılır.
  • Haşlanan karnabaharlar hazırlanmış olan sosa batırılıp yağlanmış borcama dizilir ( harç artarsa üzerine dökebilirsiniz)
  • Üzerine 1-2 parça katı yağ koyup (ben yağ kullanmadım) 200 derecede 20 dakika kadar fırında pişirilir.
  • Daha sonra kaşarlar eklenerek tekrar fırına sürülür.
  • Kaşarlar eriyip kızarana kadar pişirilir.
  • kaynak:
  • sabah gazetesı
  • htttps.//belguzaranne.blogspot.com





0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler