Patlıcan Kebabı yapılışı;
3-4 Patlıcanı alacalı soyup bir tarafı tutacak şekilde yarım cm kalınlığında verev verev kesiyoruz.
250 gr. kıymannın üzerıne 1 soğanı rendeliyoruz, 2-3 sarımsak rendesi ve çeşitli baharatlar ekleyip güzelce yoğuruyoruz.
1 yemek kaşığı salçayı bir su bardağında eritiyoruz. İçine 1-2 diş sarımsak rendesi ilave edip karıştırıyoruz. Bu yemeğimizin sosu olacak.
patlıcanı alaca soyup yarım saat tuzlu suda bekletıp yıkıyoruz patlıcanı ıkıye kesıp 2cm aralıklı kesıyoruz ama koparmıyoruz hazırladıgımız kofteyı dılım aralarına yerlestırp tencerey dızıyoruz uzerıne domataes suyu ve salca ekıyoruz bıraz tereyaagılavesıyle pışırıyoruz
Afıyet olsun
belguzaranne.blogspot.com
Yemeksepeti
-
Merhaba,şimdilerin modası getir ,götür,trendyol,yemek sepeti furyasına ben
de giriş yapmış bulunmaktayım.
Başta ters gelse de,alışınca büyük kolaylık ve...
1 yıl önce
0 yorum:
Yorum Gönder